Sopa de abóbora da avó Quitéria

Esta é uma receita da minha querida avó, uma sopa muito leve, cremosa e muito saborosa. É óptima para aconchegar-nos nos dias frios de Inverno.

Ingredientes para cerca de 5 pessoas

  • o.5 kg de abóbora

  • 2 batatas médias

  • 2 cebolas médias

  • 1 dente de alho

  • azeite

  • sal

  • coentros frescos

  1. Descasque e corte, a abóbora, as batatas, as cebolas e o dente de alho em pedaços pequenos.

  2. Coloque tudo numa panela e acrescente água a ferver a cobrir os legumes. A água deve cobrir mais de metade da panela. Acrescente uma pitada de sal grosso e leve ao lume.

  3. Após os legumes cozerem, triture-os em puré com a varinha mágica e acrescente um fio de azeite. Deve ficar um puré de textura média, se necessário acrescente mais água.

  4. Depois de servir nos pratos, polvilhe a sopa com os coentros cortados finamente.

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Quitéria`s Grandmother Pumpkin Soup

This is a recipe from my dear grandmother, a very light soup, creamy and very tasty. It’s a wonderful comfort food for cold winter days.

Ingredients for approximately 5 people

  • O.5 kg of pumpkin

  • 2 medium-sized potatoes

  • 2 medium-sized onions

  • 1 clove garlic

  • Olive oil

  • Salt

  • Fresh coriander

  1. Peel and cut the pumpkin, potatoes, onions and garlic clove into small pieces.

  2. Put everything in a pan and add boiling water to cover the vegetables. The water should cover more than half of the pan. Add a pinch of coarse salt and bring to the heat.

  3. After the vegetables are cooked, mash them with a hand blender and pour a bit of olive oil. You should have a medium textured puree, if necessary add more water.

  4. After serving the dishes, sprinkle the soup with the finely chopped coriander.

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